Nieuws

Algemeen en alphafondsnieuws

Juni 2019: Alpha Future Spread Fund: +0,03%

By | Alpha Future Spread | No Comments

Na de climax in de onderhandelingen tussen Amerika en China, kwam de rust terug op de markten. De olieprijs steeg ook weer, maar nog niet tot de hoogte van voor de onrust van mei. De volatiliteit zakte naar lagere waarden, maar ook niet tot het niveau van april. De markten lijken te normaliseren en dat is voor ons fonds een aangename omgeving. Het aantal handelsmodellen is uitgebreid om ook kansen te benutten in onrustige perioden en daarop te handelen. Dit kost soms tijdelijk wat verlies, maar heeft de potentie om bij te dragen aan een hoger rendement. Dat is uiteindelijk ook het beoogde doel.

Read More

Juni 2019: All Markets Fund: -1,15%

By | All Markets Fund | No Comments

De markten kwamen deels terug na de abrupte daling in mei, maar bleven onzeker over het vervolg van de tarieven oorlog. Daardoor is de trend nog niet sterk. De swingmodellen verkochten het aandeel Adient (sector auto-industrie) short begin juni bij een prijs van $22.25, om het 6 dagen later weer terug te kopen op een prijs van gemiddeld rond de $ 20.50; een winst van ruim 7% binnen een week. Gemiddeld echter hadden de swingsystemen het moeilijk en maakten ze een verlies. De trendmodellen deden het beter. Ze pakten hoge winsten in Europa en lagere winsten in de VS. De valutamodellen zaten ook aan de goede kant van de streep; ze profiteerden van de stijgende Euro.

Read More

Juni 2019: Alpha Global Index Trader: -1,22%

By | Alpha Global Index | No Comments

Beurzen herstelden veelal bij een dalende volatiliteit. De herstelbewegingen waren zonder noemenswaardige tussentijdse correcties en ook niet volgens herkenbare patronen. Dan zijn er ook weinig trades. Op 14 juni leek de AEX een daling in te zetten vanuit een bekend patroon, en dus werden put opties gekocht. Maar de volgende dagen was er toch weer herstel met als gevolg een klein verlies

Read More

Juni 2019: Dutch Darlings Fund: +3,30%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

Een positief resultaat na een negatief rendement vorige maand. De aandelenmarkten herstelden zich vlot na de escalatie tussen Tump en Xi Ping, hoewel de G20 afgelopen weekend tot de laatste dag onzekerheid in de markt bracht. We zaten eind mei neutraal, maar pakten de trend snel weer op en gingen mee omhoog. Dit echter wel zonder hefboom. De semiconductors en cyclische fondsen kwamen redelijk terug, maar de beste performers in onze portefeuille waren de uitgevers. Draghi sprak zalvende woorden voor de aandelenmarkten hetgeen een opzet kan zijn voor een flinke voortzettende beweging omhoog, waar ons fonds naar verwachting meer van zal profiteren dan andere fondsen.

Read More

Mei 2019: Alpha Future Spread Fund: -8,69%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De ommekeer van zowel de aandelen als termijngoederen markten hebben voor een grote volatiliteit gezorgd. Op zichzelf is dat geen probleem en kan ons fonds dat in het algemeen goed goed aan. Echter, het waren de grote bijna dagelijkse (politieke) schokken die de markt de ene dag met een gap (hoog) liet openen en de volgende dag juist zwak met een flinke negatieve gap in de koers. Deze sprongen zetten ons fonds op het verkeerde been; er zat geen logica in. Op dit moment wordt de inzet even lager gehouden om af te wachten wanneer de markten weer normaliseren. Want dat doen ze altijd weer.

Read More

Mei 2019: All Markets Fund: -6,35%

By | All Markets Fund | No Comments

President Trump twitterde de markten naar beneden en soms omhoog, terwijl deze net bezig waren nieuwe highs op te zoeken. Daarop zakten deze snel, met een kentering waardoor er kansen kwamen voor onze swingmodellen en we hier mee veel winsttrades maakten. Zo gingen we bijvoorbeeld in de semiconductor industrie het aandeel Run long halverwege mei en verkochten het 4 dagen later voor een winst van 10%. De trendmodellen hadden echter moeite met een hap snap tweets. Markten schoten heen en weer en daardoor liepen zowel de trendmodellen in Europa als Amerika tegen verliezen op en zijn verantwoordelijk voor het verlies deze maand. De valuta modellen deden een kleine min, de daling van de Euro t.o.v. van de Yen werd niet…

Read More

Mei 2019: Alpha Global Index Trader: 0,93%

By | Alpha Global Index | No Comments

Door onder andere voortslepende handelsconflicten, toenemende vrees voor een stagnerende economie groei en verder uitstel van een Brexit oplossing daalden de meeste beurzen bij een toenemende volatiliteit.  Het AGIT fonds wist hier goed gebruik van te maken met korte future posities op de Amerikaanse indices en optie trades op de AEX index.  Er werd winst gemaakt in stijgende en dalende dagen. Koerspatronen waren zodanig dat rekening werd gehouden met een versneld dalende beurs. Die versnelde daling bleef uiteindelijk uit waardoor het maandrendement nog enigszins beperkt bleef tot + 0,93%.

Read More

Mei 2019: Dutch Darlings Fund: -15,98%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

Een beroerde maand voor ons fonds. De sterke kopersmarkt is plotseling opgedroogd en omgeslagen naar een verkopersmarkt. De politiek in de persoon van Trump twitterde maandag 6 mei dat hij China de duimschroeven sterk zou aandraaien en daarna is het niet meer goed gekomen. Wereldwijd daalden aandelenmarkten, die juist met een sterke uptrend bezig waren; vooral cyclische fondsen, banken en semiconductors vielen als een baksteen. De omslag deed onze posities vanzelfsprekend niet goed. We hadden juist ingezet op cyclische waarden, die vorige maand nog voor een flinke winst hadden gezorgd. We zitten nu neutraal en wachten op de volgende kans om dit verlies goed te maken, zoals we vorige maand ook hebben laten zien met een plus van 13%.

Read More

April 2019: Alpha Future Spread Fund: 2,85%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De aandelenmarkten vervolgden hun weg omhoog en de volatiliteit nam af, waar we goed op konden inspelen de afgelopen maand. Bovendien stegen de grondstofprijzen ook gestaag, waardoor de contango en backwardation curves mooi in tact bleven. Hierdoor kon het fonds een solide winst bijschrijven. Het lijkt erop dat de komende maanden ook winstgevend zouden kunnen worden, daar de inzet van de modellen nog steeds toenemen. Dit duidt op een mogelijk gunstige omgeving voor het fonds.

Read More

April 2019: All Markets Fund: -2,16%

By | All Markets Fund | No Comments

De aandelenmarkten zetten hun opwaartse trend door, terwijl de volatiliteit (beweeglijkheid) verder afnam. Vanaf Kerst vorig jaar zijn aandelen wereldwijd in bijna een rechte lijn omhoog gegaan, waarbij serieuze correcties tot nu toe uitbleven. Deze beweging komt niet vaak voor. We moeten terug tot 2014 toen we een dergelijke soortgelijke ontwikkeling eerder zagen. Onze swingmodellen hebben duidelijk moeite met deze markt. Alle systemen maakten verlies, hoewel er ook een aantal solide winst trades tussen zaten. Zo kochten we Innovative Industrial Properties, een bedrijf in vastgoed, begin april rond de $ 76 en verkochten we het drie dagen later voor meer dan $ 80. De trend systemen deden het (natuurlijk) veel beter. Ze waren allemaal winstgevend, waarbij het model op West-Europa…

Read More

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.