Nieuws

Algemeen en alphafondsnieuws

November 2019: Alpha Future Spread Fund: +6,81%

By | Alpha Future Spread | No Comments

Zowel de grondstoffen-, als aandelen- en rentemarkten waren de afgelopen maanden rustig; van licht oplopend tot licht dalend. Hierdoor kon ons fonds weer een nette winst bijschrijven. Deze rustige bewegingen hielden de contango en backwardation curve mooi in evenwicht en daardoor werden de meeste trades met winst afgesloten. Er werden niet veel trades gedaan, daar de markt rustig bleef en we langer in posities zaten dan gemiddeld.

Read More

November 2019: All Markets Fund: +4,42%

By | All Markets Fund | No Comments

Wereldwijd stegen de aandelenmarkten afgelopen maand, waarbij het opviel dat de opkomende markten langzamerhand ook terug komen van hun eerdere dieptepunten. De swingmodellen hadden het – zoals verwacht – moeilijk in deze stijgende markt. Ze gaan dan short in aandelen, terwijl de markt niet corrigeert. Toch waren er ook enkele winnaars: we kochten het aandeel Coup Software tegen het einde van de maand rond de $120 en verkochten het enkele dagen later voor $129. De trendvolgende modellen pakten wel winsten, zowel in Europa als in de US, en zowel de futures- als de aandelensystemen maakten nette positieve rendementen. Ook de valutamodellen waren weer op dreef en verdienden geld.

Read More

November 2019: Alpha Global Index Trader: +0,90%

By | Alpha Global Index | No Comments

De maand november zag wederom rustig verder stijgende beurzen bij lage volatiliteit. Op 19-21 november was er een korte 3-daagse dip waarbij Alpha Global Index Trader precies op de bodem long ging en de volgende ochtend 1,5% winst incasseerde. Ook werd 1% winst gegenereerd door een nieuw toegevoegd systeem dat juist winstgevend is in weinig volatiele markten. Er was geen tussentijds verlies waardoor november opnieuw een maand uit het boekje werd. Maar we blijven uitzien naar meer volatiliteit.

Read More

November 2019: Dutch Darlings Fund: +9,75%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

De aangekondigde rit omhoog vorige maand voor eind dit jaar, kwam deze maand al uit. Niet alleen Amsterdam ging omhoog, ook onze buren en zelfs de opkomende landen lieten zich van hun goede kant zien. Ondanks de soms sombere economische berichten in de markt wilde deze toch omhoog. De impact is niet per definitie negatief, en vergeet niet dat aandelenmarkten gemiddeld 9 maanden voorop lopen ten opzichte van de economie. We hebben onze posities in achtergebleven fondsen uitgebreid (onder andere Arcelor Mittal en Aperam) en we zien dat de sector rotatie nog altijd doorzet.

Read More

Oktober 2019: Alpha Future Spread Fund: +2,47%

By | Alpha Future Spread | No Comments

Grondstoffen lieten de afgelopen maand een mooie stijging zien, waarbij ook olie in prijs toenam. De volatiliteit op de markten daalde flink. Ons fonds wist daar wederom goed van te profiteren. De afnemende beweeglijkheid op de aandeelmarkten, zorgde voor een stabiele contango en backwardation structuur en daardoor maakten veel trades winst. Het ingezette duiven beleid van de centrale banken doet ons fonds goed en zal waarschijnlijk voor nog meer winst zorgen dit jaar.

Read More

Oktober 2019: All Markets Fund: -0,32%

By | All Markets Fund | No Comments

De flinke daling begin deze maand deed onze swingmodellen niet goed, ze kochten te veel posities tijdens de downswing en moesten er een aantal met verlies verkopen. Natuurlijk gingen er ook een aantal goed. Zo gingen we op 4 oktober het aandeel Serepta Therapeutics (sector Biotechnologie) short rond de $ 87 en kochten het vijf dagen later terug voor $ 81, een winst van ongeveer 7%. Maar gemiddeld genomen maakten deze modellen verlies. De trendmodellen deden het bijna allemaal weer goed, zowel in Europa als Amerika werden flinke winsten gemaakt. Daar deze modellen sinds 2015 een groot deel van de winst genereren voor ons fonds en ook dit jaar weer presteren, gaan we hier meer geld naar alloceren. De valuta…

Read More

Oktober 2019: Alpha Global Index Trader: +0,70%

By | Alpha Global Index | No Comments

De eerste week van oktober doken beurzen scherp in het rood. Het fonds kon hier goed van profiteren, met name door goed getimede aankopen van put opties op de AEX. De rest van de maand vervolgden de beurzen weer hun opmars bij een lage volatiliteit. Dan valt er meestal weinig te verdienen met gekochte opties en bleef het fonds grotendeels liquide. Per saldo resteerde een kleine procent winst bij minieme tussentijdse verliezen en dus weinig risico. De systemen reageren nog steeds prima en patronen lijken onverminderd betrouwbaar. We zien uit naar een periode met meer volatiliteit!

Read More

Oktober 2019: Dutch Darlings Fund: +0,46%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

De aandelenmarkt in Nederland kreeg begin deze maand een flinke daling voor de kiezen, nadat economische cijfers uit Amerika tegenvielen, maar kwam bijna helemaal weer terug. We verwachten dat dit herstel doorzet en we verwachten eind dit jaar nog een mooie rit omhoog te maken. De vorige maand beschreven sector rotatie is nog steeds van toepassing en daar we er toen met ons fonds op ingespeeld hebben, maakten we deze maand een plus. Daarnaast hebben we onze posities in de achtergebleven sectoren uitgebreid (onder andere Arcelor Mittal en Aperam bijgekocht) en verwachten we dat deze aandelen de komende tijd de markt gaan outperformen.

Read More

September 2019: Alpha Future Spread Fund: +4,47%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De grondstoffen liepen halverwege de maand flink op, toen een olieraffinaderij in Saoedi Arabië werd aangevallen, maar vielen daarna weer terug. De volatiliteit op de markten bleef uiteindelijk laag. En daar profiteerde ons fonds volop van. De lage beweeglijkheid op de aandeelmarkten, zorgde voor een redelijk stabiele contango en backwardation structuur en daardoor pakten de trades veel winst. Het faciliciterende beleid van de centrale banken zal naar verwachting nog meer voor dit soort maanden zorgen en mogelijk goede rendementen.

Read More

September 2019: All Markets Fund: -1,02%

By | All Markets Fund | No Comments

Centrale banken verlaagden de rente verder en zorgden zo voor steun van de aandelenmarkten, waardoor deze stegen. Deze stijging ging gepaard met minder onrust (volatiliteit) dan gewoonlijk, zodat de swingmodellen het moeilijk hadden en gemiddeld negatief scoorden. Wel zaten er goede trades onder, waaronder het aandeel TPI Companies (sector Industrials). Deze gingen we halverwege september short op $20,08, en kochten deze een week later terug op $19,17, een winst van ruim 4%. De trendvolgende modellen waren wisselend in prestatie, waarbij Europa een positief rendement behaalde en Amerika onder de streep bleef hangen. De valuta modellen zaten wel goed, de daling van de Euro werd op tijd herkend en gehandel

Read More

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.