Nieuws

Algemeen en alphafondsnieuws

Mei 2021: Short Selection Fund 0,5%

By | Short Selection Fund | No Comments

In de maand mei boekte het Short Selection Fund een netto rendement van +0,9%, ondanks het feit dat de beurzen voor de zevende maand op rij stegen. In vier van die zeven maanden behaalde het fonds een positief rendement hetgeen de mogelijkheden van een shortstrategie in opgaande markten aantoont. Year-to-date staat het fonds nog in de min. Dit kan draaien als de shorts structureel gaan onderpresteren op de beurs en de longs blijven doen wat zij nu al doen, rendement maken. In deze maand droegen maar liefst zeven shortposities positief bij aan het fondsrendement. Tegelijkertijd waren er shortposities waarvan de kwartaalcijfers meevielen en de koers verder herstelde, soms tot ver boven het pre-Corona niveau. De winstcijfers van de longposities waren…

Read More

Mei 2021: Dutch Darlings Fund 1,2%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

De markt haperde de afgelopen maand, want beleggers gingen zich druk maken om de oplopende inflatie en kochten daardoor minder aandelen. Daardoor vielen bijna alle sectoren terug, hoewel voeding juist in waarde steeg. Op dit laatste hadden we vorige maand ook al op ingezet: technologie hadden we juist al afgebouwd en voeding (o.a. Heineken) hadden we uitgebreid. Echter halverwege de maand begonnen de rollen weer te draaien en werden de sectoren technologie en cyclisch juist weer duurder, terwijl voeding flink terug viel. We hebben in die draai voeding teruggebracht en posities zoals in Arcelor Mittal en Asml juist weer uitgebreid. Het fonds heeft de afgelopen maand weer een all time gemaakt en de markt lijkt nog steeds verder omhoog te…

Read More

Mei 2021: Alpha Global Index Trader -1%

By | Alpha Global Index | No Comments

Opnieuw een maand die per saldo vrijwel vlak eindigde. Maar toch iets meer tussentijdse beweging dan voorgaande maanden. Op 11 mei leek een correctie te starten en maakten we een mooie winst. Op 19 mei doken de beurzen opnieuw omlaag en leek de bevestiging te komen maar het patroon bleek vals en de beurs richtte zich toch weer op. De toenemende volatiliteit, ook intra-day, suggereert volgens de optiesystemen dat nervositeit op de beurzen toeneemt. Niet verwonderlijk natuurlijk met historisch hoge koers/winst verhoudingen en toenemende inflatie.

Read More

Mei 2021: Alpha Future Spread Fund 3,8%

By | Alpha Future Spread | No Comments

Afgelopen maand nam de stijging om de commodity prijzen aanvankelijk even rust, maar aan het eind van de maand gingen de koersen toch verder omhoog. Ook de volatility sprong flink omhoog, na onrust onder investeerders over stijgende inflatie verwachtingen. Daarvan kon ons fonds goed profiteren door op tijd de volatiliteit long te gaan en daarna tijdig te draaien naar short. De trades bleven lang lopen, waardoor het rendement mooi opliep en het fonds weer een all time high maakte.

Read More

Mei 2021: All Markets Fund 2,9%

By | All Markets Fund | No Comments

De opmerking over de rente van Yellen , minister van financiën in de VS, gaf flinke onrust onder beleggers en de aandelenmarkten vielen even terug om toch aan het eind van de maand te eindigen waar ze begonnen waren. Deze down reactie gaf natuurlijk een mooie kans voor onze swingsystemen om long posities op te bouwen tijdens de bodem van de markt en mooie rendementen te maken. Anderzijds produceerden ook de short systemen prachtige winsten. We gingen Seagate Technology short op 17 mei op een prijs van 102$ en kochten het 4 dagen later weer terug rond de 95$, een winst van 7% in 4 dagen. En ook de trendsystemen pakten winst. Die in Europa bleven wat achter, maar de…

Read More

Februari 2021: Alpha Global Index Trader -0.5%

By | Alpha Global Index | No Comments

Tot midden februari zetten de beurzen hun opwaartse trend voort en werden bij enkele koerspatronen kleine verliezen gepakt. De tweede helft startte een lichte correctie die op de laatste februari dag zelfs leek te versnellen. Hier wist het fonds gebruik van te maken zodat februari licht in de min afsloot. Voor het fonds zou het goed zijn als deze correctie nog even doorzet. AGIT heeft meerdere strategieën die juist actief worden aan het eind van een correctie dus we kijken met belangstelling uit naar de maand maart.

Read More

Februari 2021: Alpha Future Spread Fund 4.5%

By | Alpha Future Spread | No Comments

In februari zakte de volatiliteit weer terug naar lagere niveaus, omdat de onrust ten gevolge van Reddit beleggers in januari langzaam wegebte. Hiervan kon ons fonds goed profiteren en maakte tijdens de daling van de Vix een mooie winsttrades. Door de schrik van beleggers op het einde van de maand door inflatie angst en een hogere rente, schoot de beweeglijkheid omhoog, echter de short trades werden tijdig gesloten. De long transacties (profiteren van een hogere Vix) brachten aan het eind van de maand ook nog eens winst op, zodat het fonds flink in de plus eindigde.

Read More

Februari 2021: All Markets Fund 6.3%

By | All Markets Fund | No Comments

De bullmarkt zet door, hoewel op het eind van de maand kleine renteperikelen de beleggers flink de stuipen op het lijf jaagden en daardoor de aandelen snel terugvielen. Het was voor ons een mooie maand voor zowel swing trading als trend trading. De stijging in begin van de maand was voor de long swing trading een prachtige omgeving om een mooi rendement van 5% neer te zetten. Terwijl bij de daling aan het einde van de maand de short swingtrading ook winst maakte. Op 24 februari gingen we bijvoorbeeld FANG (Diamondback Energy, sector energie) short op bijna $74 en kochten het twee dagen later terug onder de $69. De meeste winst kwam van de trendmodellen, die de uptrend bleven volgen…

Read More

Februari 2021: Dutch Darlings 11.1%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

De uptrend zette door, net zoals we vorige maand voorspeld hadden en daarom hadden we onze posities flink uitgebreid. De grootste winsten werden gemaakt in de sector technologie, waarin we in het begin van de maand veel aandelen hadden gekocht, vooral de aandelen ASML, ASMI en Besi. Halverwege de maand hebben we onze posities teruggebracht, net op tijd voor de inflatieangst, die een flinke daling tot gevolg had. We zijn sterk onderwogen in voeding en zitten Ahold en Heineken short. Maar we verwachten dat de markt de komende tijd nog verder zal stijgen.

Read More

Januari 2021: Short Selection Fund 5,0%

By | Short Selection Fund | No Comments

In de maand januari heeft het Short Selection Fund (SSF) een netto rendement behaald van 4,95%. Dit rendement lag hoger dan de belangrijkste benchmarks, die in de maand januari gemiddeld gestegen zijn. Zowel de longs als de shorts droegen per saldo positief bij aan het resultaat. De bedrijven die profiteren van de trends ‘Energietransitie’ en ‘Digitalisering’, die binnen het fondsbeleid een belangrijke rol spelen, kregen een boost door de plannen van de nieuwe Amerikaanse president Biden. Daarnaast was er een correctie waarneembaar onder shortposities die in november hard zijn gestegen maar feitelijk in zwaar weer verkeren, zoals Live Nation en Host Hotels. De kwartaalcijfers van dergelijke shortposities en eventuele nieuwe obligatie- en aandelenuitgiftes zullen verdere richting geven aan de koersen.

Read More

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.