Nieuws

Algemeen en alphafondsnieuws

Oktober 2020: All Markets Fund: -3,8%

By | All Markets Fund | No Comments

Oktober startte goed met oplopende koersen, maar halverwege de maand sloop de onzekerheid in de markt en deze sloeg hard toe: het aantal corona infecties nam toe, maar vooral de onzekerheid rond de Amerikaanse verkiezingen zorgden er voor dat de kopers even uit de markt waren. De swingmodellen gingen hier wisselend mee om, de shorts maakten winst, maar de longs (aandeel kopen) kwamen juist in het verlies, doordat de koersen maar bleven dalen, zonder reactie omhoog. De trendmodellen konden dit verlies niet rechtzetten. Hoewel de downtrend gestadig daalde, waren de tussentijdse sprongen voor de trendmodellen te groot om deze keer winst te pakken. De valutamodellen kwamen wel weer op winst.

Read More

Oktober 2020: Alpha Future Spread Fund -2,6%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De markten vielen deze maand terug en dat is altijd een wat moeilijker periode voor ons fonds om winst te maken op basis van volatiliteit. Deze loopt in dit soort periodes vaak schoksgewijs omhoog. En hoewel we daarvan profiteerden en aan de long kant enkele winst trades boekten, verloren we aan short zijde. De beweeglijkheid van de koersen was te volatiel. De “mooie” maanden november en december – qua volatiliteit – zijn in aantocht, meestal zijn dit rustige maanden waarbij veel kansen ontstaan.

Read More

Oktober 2020: Dutch Darlings -11,6

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

De AEX index (en ook de aandelenindices in ander landen) stond in oktober in de correctie stand. De cijfers van bedrijven waren beter dan verwacht, maar de aandelen gingen even terug door verkiezingsvrees in de USA en oplevende corona perikelen. Vooral Europa en dan speciaal de financiële en de tech sector daalden en kwamen terug op de niveaus van half september. We hadden onze posities al teruggedraaid en eind van de maand weer uitgebreid. De rente blijft laag, we komen in de maanden met de beste beleggingsresultaten en de belangrijkste economieën in de wereld zitten in een uptrend.

Read More

Oktober 2020: Alpha Global Index Trader -15 %

By | Alpha Global Index | No Comments

De aflopen maand viel de AEX in een rechte lijn naar beneden (actie), zonder enige tussentijdse tegenreactie. Op zichzelf was deze actie uitzonderlijk lang en uitzonderlijk. Hierdoor liepen onze calls steeds beneden kostprijs af. De gekochte puts brachten enige winst maar te weinig om het verlies goed te maken. Er komt altijd een tegenreactie, maar deze komt nu dus begin november, net te laat voor ons om deze maand het verlies goed te maken.

Read More

Juli 2020: Alpha Global Index Trader -4,1%

By | Alpha Global Index | No Comments

De beurzen bleven zich in juli langzaam omhoog bewegen, maar werden aan het einde van de maand onderbroken door een flinke terugval. Deze correctie ging wel voor ons volgens bekende patronen, maar helaas konden we er geen winst uittrekken. De beweeglijkheid was daarvoor toch net iets te weinig. Over de langere termijn is de volatiliteit nog steeds veel hoger dan gemiddeld, zodat er nog veel kansen komen voor onze algoritmen.

Read More

Juli 2020: Alpha Future Spread Fund: +4.4%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De markten waren minder volatiel, hoewel de laatste dagen van juli vooral Europa en Azië flink reageerde op meer corona gevallen en daardoor onrustig werd. Ons fonds sloot echter bij het begin van deze onrust haar grootste deel van de short posities in volatiliteit en ging zelfs long. Hoe groter de onrust dan zou worden, des te meer winst de systemen zouden verdienen. De onrust was echter maar van korte duur, zodat deze positie niet veel opbracht. De grootste winsten kwamen van de short posities.

Read More

Juli 2020: All Markets Fund : -0.1 %

By | All Markets Fund | No Comments

De markten waren afgelopen maand rustig, alleen de dollar zakte flink weg. Volgens het nieuws omdat er veel Corona slachtoffers vallen in de US. Wij weten het niet of dat de oorzaak is, maar onze algoritmen zaten short in deze valuta, wat het fonds winst opleverde. De swingmodellen pakten de pieken en dalen in aandelen goed op. Deze modellen maakten vooral met de long posities goede winsten, de shortposities liepen wisselend af. De trendsystemen hadden het in Europa moeilijk met de plotselinge daling aan het eind van de maand, zodat deze net in het verlies draaiden. De trendsystemen in de US pakten wel winst.

Read More

Juli 2020: Dutch Darlings Fund: – 5.5%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

Juli begon wel heel goed voor de AEX aandelen en ons fonds, want de koersen stegen in een mooie trend omhoog, maar het venijn zat in de staart van de maand. Plotseling zakte het vertrouwen van beleggers weg toen de VS en China elkaars consulaten sloten. We zaten flink long in technologie, met een hefboom. Daardoor zakten wij verder dan de AEX terug. Echter de trend is nog steeds sterk omhoog, er is een grote kans dat we dit verlies snel weer goedmaken. We hebben onze posities in cyclische en financiële waarden niet verder uitgebreid, omdat de trend in deze aandelen aarzelend blijft.  

Read More

Juni 2020: Alpha Global Index Trader + 0.7 %

By | Alpha Global Index | No Comments

De beurzen hebben in juni zich vooral omhoog bewogen, onderbroken door een terugval halverwege de maand. Die terugval ging voor ons volgens berekende patronen: met trades die ieder slechts 1 dag duurde werd een positief rendement gerealiseerd. Daarnaast was de tussentijdse drawdown verwaarloosbaar. De volatiliteit op de beurzen neemt verder af, maar is historisch gezien nog steeds bijna tweemaal zo hoog als het gemiddelde. Dat is goed voor de modellen in AGIT.

Read More

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.