Nieuws

Algemeen en alphafondsnieuws

Aug 2021: All Markets Fund 3.9 %

By | All Markets Fund | No Comments

Het was een ongelooflijk rustige augustus maand voor beleggers. Het enige rumoer kwam van de notulen van de FED, waaruit de beleggers destilleerden dat de tapering misschien eerder komt dan verwacht. Ondanks dat de markt was rustig was, konden de swingsystemen er goed mee uit de voeten. En dat kwam natuurlijk omdat de notulen even voor dip zorgden, waarbij we winst konden nemen op onze shorts en long aandelen goedkoop konden inslaan. Zo pakten we het aandeel Diamondback Energy uit de sector Energie (SP500) op rond de $79 op 18 augustus en verkochten deze 6 dagen later met een winst van 5%. De trendmodellen deden het natuurlijk goed in augustus, zowel Europa, als de US systemen zaten op winst.

Read More

Aug 2021: Alpha Future Spread Fund 0.1 %

By | Alpha Future Spread | No Comments

De notulen van de FED zorgden woensdag 18 en donderdag 19 augustus onrust onder beleggers, waardoor de aandelen iets daalden. De volatiliteit schoot hierdoor mooi omhoog waardoor we onze short posities moesten afbouwen en er een kleinere positie long op de Vix werd opgezet. Dit was echter geen lang leven beschoren, want weldra zakte de onrust bij de beleggers en gingen we toch weer short volatility. Dat het geen grote plus geworden is deze maand, kwam omdat de systemen vaak werden uitgestopt, zodat een kleine plus overbleef.  

Read More

Aug 2021: Alpha Global Index Trader 0.0 %

By | Alpha Global Index | No Comments

Normaal schiet in de zomermaanden juli en augustus de volatiliteit flink omhoog en daar kan ons fonds dan van profiteren, maar dit jaar niets van dit alles.De markten bleven, behalve dan een kleine rimpeling door de notulen van de FED, rustig en bewogen langzamerhand omhoog, zodat de beweeglijkheid op een laag nivo bleef. We hadden wel een paar kleine trades, die kleine winsten opleverden, maar dit fonds heeft meer onrust nodig, wat natuurlijk een keer (terug) komt bij zulke hoge koersen.

Read More

Aug 2021: Dutch Darlings Fund 5,1%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

Augustus is meestal een onrustige maand, waarin beleggers even afwachten voordat er weer gekocht wordt. Maar tegenwoordig lijkt alles anders. De AEX steeg gewoon door alsof er helemaal geen zomer reces was. Slechts de notulen van de FED deden de koersen even dalen met een procent of 2 tot 3. Maar toen gingen we alweer omhoog. En weer waren de grote winnaars ASML en Adyen. Technologie blijft de gangmaker en daarmee pakten we onze grootste winst. We hebben daarnaast ook Just Eat TakeAway en Prosus weer opgepikt, deze lijken hun dieptepunten te hebben bereikt en dan willen we profiteren van de opwaartse beweging. We verwachten dat de AEX dit jaar nog een flink stuk hoger gaat.

Read More

Juli 2021: Short Selection Fund -2,0%

By | Short Selection Fund | No Comments

Ook in de maand juli overheerste het optimisme op de wereldwijde aandelenmarkten. Het Short Selection Fund (SSF) realiseerde deze maand een netto verlies van 2%. Een beursdip aan het begin van de maand, door de toename van het aantal COVID- besmettingen in westerse landen, bleek zeer kortstondig. De belangrijkste indices stegen per saldo opnieuw meer dan 3%. Binnen het SSF waren het opmerkelijk genoeg vooral de longposities die een negatieve bijdrage leverden aan het rendement. Laag gewaardeerde bedrijven met een digitale en/of duurzame focus waren uit de gratie bij beleggers, terwijl de hoog gewaardeerde, meer traditionele aandelen bleven stijgen. Veel bedrijfscijfers binnen de portefeuille komen in augustus uit en in combinatie met de inflatiecijfers en renteverwachtingen zal dit bepalend zijn…

Read More

Juli 2021: Dutch Darlings Fund 4,7%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

De aandelenmarkten weten van geen ophouden, zelfs de inflatieangst die eerst voor dalende koersen zorgde, was twee dagen later al weer verdwenen. Onze uitbreiding vorige maanden naar de technologie fondsen als ASML en Adyan pakte goed uit! Deze aandelen stegen aanzienlijk sneller dan de index en maakten het grootste rendement voor het fonds. En we hadden juist Just Eat TakeAway en Prosus verkocht en dus geen positie in deze aandelen en daardoor liepen we geen schade op ten gevolge van de grote koersdalingen van deze bedrijven. Daarnaast hebben we een lage weging in de sector financials en verwachten we nog steeds dat de markt eind dit jaar flink hoger staat.

Read More

Juli 2021: Alpha Global Index Trader -0,9%

By | Alpha Global Index | No Comments

De indices blijven nieuwe records neerzetten, hoewel de combinatie van inflatie angst en hoogtevrees zorgden voor een kortstondige dip midden juli. Maar goed economisch nieuws en goede kwartaalcijfers gaven de markten opnieuw een positieve impuls. De koerspatronen waren niet gebruikelijk en leverden voor onze systemen per saldo een klein verlies op. Het wachten op de echte correctie duurt nog even voort, maar zal ongetwijfeld komen.

Read More

Juli 2021: Alpha Future Spread Fund -2,1%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De opgelopen inflatie verwachtingen onder beleggers veroorzaakten plotseling onrust in de markten waardoor de volatiliteit opliep. Daarop gingen een aantal systemen in het fonds long op de beweeglijkheid, echter de daling op de beurzen zette niet door en daardoor eindigden de meeste van deze trades in de min. De daarop ingezette daling van de volatiliteit maakte een deel weer goed, maar was te weinig om eerdere verliezen goed te maken en daardoor maakte het fonds een kleine min.

Read More

Juli 2021: All Markets Fund -2,5%

By | All Markets Fund | No Comments

De Fed gaf halverwege de maand aan dat de inflatie tijdelijk zou zijn, maar de markten geloofden dit niet direct en daalden daarop. De daling van de markt gaf onze swingsystemen kans om winst op de shorts te pakken en long aandelen goedkoop op te pikken. De long systemen pakten bijvoorbeeld Nov Inc. (sector energie) op $ 13.80 en verkochten het aandeel 4 dagen later voor $14.70, een winst van 6%. Wederom gingen swingsystemen op de grotere aandelen beter dan die op de relatief kleinere bedrijven. De trendsystemen in Europa pakten winst, echter die op Noord Amerika kwamen in het verlies te zitten, zodat het fonds deze maand toch in verlies eindigde.

Read More

Februari 2021: Alpha Global Index Trader -0.5%

By | Alpha Global Index | No Comments

Tot midden februari zetten de beurzen hun opwaartse trend voort en werden bij enkele koerspatronen kleine verliezen gepakt. De tweede helft startte een lichte correctie die op de laatste februari dag zelfs leek te versnellen. Hier wist het fonds gebruik van te maken zodat februari licht in de min afsloot. Voor het fonds zou het goed zijn als deze correctie nog even doorzet. AGIT heeft meerdere strategiee╠łn die juist actief worden aan het eind van een correctie dus we kijken met belangstelling uit naar de maand maart.

Read More

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.