Nieuws

Algemeen en alphafondsnieuws

April 2019: Alpha Future Spread Fund: 2,85%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De aandelenmarkten vervolgden hun weg omhoog en de volatiliteit nam af, waar we goed op konden inspelen de afgelopen maand. Bovendien stegen de grondstofprijzen ook gestaag, waardoor de contango en backwardation curves mooi in tact bleven. Hierdoor kon het fonds een solide winst bijschrijven. Het lijkt erop dat de komende maanden ook winstgevend zouden kunnen worden, daar de inzet van de modellen nog steeds toenemen. Dit duidt op een mogelijk gunstige omgeving voor het fonds.

Read More

April 2019: All Markets Fund: -2,16%

By | All Markets Fund | No Comments

De aandelenmarkten zetten hun opwaartse trend door, terwijl de volatiliteit (beweeglijkheid) verder afnam. Vanaf Kerst vorig jaar zijn aandelen wereldwijd in bijna een rechte lijn omhoog gegaan, waarbij serieuze correcties tot nu toe uitbleven. Deze beweging komt niet vaak voor. We moeten terug tot 2014 toen we een dergelijke soortgelijke ontwikkeling eerder zagen. Onze swingmodellen hebben duidelijk moeite met deze markt. Alle systemen maakten verlies, hoewel er ook een aantal solide winst trades tussen zaten. Zo kochten we Innovative Industrial Properties, een bedrijf in vastgoed, begin april rond de $ 76 en verkochten we het drie dagen later voor meer dan $ 80. De trend systemen deden het (natuurlijk) veel beter. Ze waren allemaal winstgevend, waarbij het model op West-Europa…

Read More

April 2019: Dutch Darlings Fund: 13,76%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

De stijging van de AEX (en andere aandelenmarkten) heeft zich voortgezet. Het is een kopersmarkt; de kopers blijven ongestoord de boventoon voeren. Hierdoor hebben de aandelen, die we in februari al hadden gekocht, zich hersteld van de daling in maart. We hadden toen onze posities sterk uitgebreid in onder meer cyclische fondsen zoals Aalberts. Deze rendeerden in maart niet goed, maar hebben zich meer dan hersteld in de afgelopen maand. Verder hadden we grotere posities in ING en ASML opgebouwd en ook deze fondsen vonden de weg terug omhoog. Het algemene beeld blijft positief, hoewel er natuurlijk een (tijdelijke) correctie kan komen en bedrijven die hun verwachtingen niet waar maken, hard kunnen worden afgestraft.

Read More

Maart 2019: Alpha Future Spread Fund: -0,58%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De volatiliteit was afgelopen maand beperkt en bleef op hetzelfde niveau hangen. De commodities stegen licht, maar olie pakte wel duidelijk de uptrend op. Is dit een teken dat de wereldeconomie toch aantrekt, ondanks de slechte cijfers? Echter, we voorspellen de toekomst niet, maar handelen op de koersen van nu. De contango en backwardation curves waren redelijk in harmonie. Helaas konden de modellen er toch niet een mooie winst uitpersen, maar bleven in totaal op een klein verlies staan. Dat is vervelend, maar de inzetten van de computersystemen nemen weer toe. Dat wijst op een goede omgeving voor toekomstige positieve rendementen.

Read More

Maart 2019: All Markets Fund: 1,40%

By | All Markets Fund | No Comments

De aandelenmarkten twijfelden even de afgelopen maand, maar de uptrend werd niet omgezet in een downtrend. Een mooie omgeving voor onze swingmodellen, die dan ook profiteerden van een weifelende markt. Vooral de futures deden het goed. Maar ook bij aandelen pakten we meerdere keren winst. Zo kochten we begin maart New Age Beverages Corp rond de $5. Enkele dagen later verkochten we het rond de $5,50: een winst van ruim 10%. Ondanks dat het geen echte trending maand was in maart, deden deze modellen het toch goed. Zowel in de VS als in Europa pakten ze winst. Ook de valutamodellen waren op dreef en maakten een plus van 5%. De stijging van de Japanse yen werd op het goede moment opgepakt.

Read More

Maart 2019: Alpha Global Index Trader: -1,49%

By | Alpha Global Index | No Comments

Gedurende de maand maart heeft zich de stijgende marktomgeving voortgezet. Zelfs wanneer er nieuwe toppen worden gevormd is het vooruitzicht voor de korte termijn een lage volatiliteit van de markten. Daarbij is het afketsen van de 2.590 steunlijn waarschijnlijk voor de S&P 500 futures – in het geval de stijging zich voorzet. Het momentum van de markt is aan het afnemen. Het fonds is (daartoe) vrijwel onafhankelijk van de richting van de markt gepositioneerd en is in afwachting om betekenisvolle toekomstige bewegingen op te pakken.

Read More

Maart 2019: Dutch Darlings Fund: -3,96%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

Zoals verwacht vorige maand, blijft de markt sterk. Hoewel deze ogenschijnlijk niet veel bewoog, bleek dat onder de oppervlakte sprake was van een sterke rotatie. Oorzaak was in het begin van de maand de tegenvallende export van China (-24%!) en aan het eind van de maand kwam daar de stevige krimp in Duitsland en Frankrijk bovenop. Hoewel de AEX bleef liggen, wat duidt op een kopende markt, hadden onze gekochte (o.a. cyclische) posities in de vorige maand (februari) wel flink te lijden. ING duikelde met bijna 8% en ook onze cyclische aandelen hadden het zwaar. Toch zijn we niet ongerust en houden we onze selectie aan, want de markt lijkt sterker en sterker te worden, waardoor deze groep sterk kan…

Read More

Februari 2019: Alpha Future Spread Fund: 1,45%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De grondstoffen zetten de afgelopen maand hun stijging langzaam door en de volatility (beweeglijkheid) zakte verder naar beneden. De rust lijkt te zijn wedergekeerd. Deze omstandigheden zijn goed voor ons fonds. De contango en backwardation curves bleven mooi in stand en we profiteerden van het natuurlijke verloop. Ook de volatiliteit nam af zodat onze short posities een bescheiden, maar mooie winst opleverden. We verwachten komende maanden meer positieve resultaten te boeken.

Read More

Februari 2019: All Markets Fund: -0,34%

By | All Markets Fund | No Comments

De aandelenmarkten vervolgden gestaag de opwaartse beweging die ze startten begin dit jaar. De rente steeg ook licht, evenals de grondstoffen. Dit is niet de ideale omgeving voor swingmodellen en deze deden het dan ook wisselend. Echter per saldo waren ze net winstgevend. Zo gingen we begin februari het beroemde bedrijf SNAP short rond de $ 9.20. SNAP wordt ingedeeld bij de sector Internet Information. Vijf dagen later kochten we het aandeel terug tegen een prijs van rond de $ 8.70, een winst van bijna 5% in 5 dagen. De trendmodellen maakten kleine winsten, waarbij vooral Amerika zich van haar goede kant liet zien. De valutamodellen hadden het moeilijker; de neerwaartse beweging van de Euro ten opzichte van de dollar…

Read More

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.