Nieuws

Algemeen en alphafondsnieuws

Apr 2022: Dutch Darlings Fund -0.8%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

In de afgelopen maand hadden de aandelen het moeilijk naar aanleiding van toenemende vrees voor een verdere stijging van de inflatie en de rente. Ook de AEX ontsnapte niet aan deze trend. Het fonds dekte daarom grotendeels gedurende de maand haar posities af en is dus even uit de markt gegaan om haar vermogen te beschermen en weer in te stappen op een gunstiger tijdstip. Daarnaast is het offensieve deel van de portefeuille deels afgebouwd en verkocht. De posities in defensieve aandelen zijn uitgebreid. Short werd er gegaan op aandelen als ASML en Besi. Momenteel zitten we onder andere nog short in ING en Aperam.

Read More

Apr 2022: All Markets Fund +2.5%

By | All Markets Fund | No Comments

De dreigende renteverhogingen en de onzekerheid over de inflatie, deden de beurzen niet goed. Wereldwijd schoten de koersen van aandelen heen en weer, terwijl grondstoffen bleven stijgen. Juist voor deze volatiliteit zijn de swingmodellen ontworpen en deze maakten dan ook mooie winsten, waar het opviel dat de long trades meer rendement uit de markt haalden dan de short swingmodellen, terwijl de markt per saldo daalde. Zo kocht het longsysteem op 1 april HPQ aandeel op $35.20, om het een week later van de hand te doen boven de $39, een winst van meer dan 10%. De trendmodellen hadden het moeilijker de afgelopen maand, zowel die in Europa als in de USA maakten verlies. De valutamodellen daarentegen pakten de daling van…

Read More

Apr 2022: Alpha Future Spread Fund +0.0%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De aandelenmarkten daalden per saldo en daardoor steeg de volatiliteit weer flink en bereikte bijna het niveau van maart weer. De longsystemen op de beweeglijkheid kwamen dan ook flink aan de bak en boekten mooie winsten. Helaas verloren we een deel van de winst door soms short op de VIX te gaan. Hierdoor eindigden we uiteindelijk net aan de positieve kant van de streep. Het fonds is dit jaar een positieve uitzondering op de meeste beleggingsfondsen, die flink in de min staan. Het fonds doet nu al bijna 7%.

Read More

Apr 2022: Alpha Global Index Trader -5%

By | Alpha Global Index | No Comments

April was een grillige maand met beursbewegingen die veelal bepaald werden door de ontwikkelingen van de oorlog in Oekraïne en vrees voor inflatie. Statistisch gezien bewegen koersen volgens patronen, ongeacht de oorzaak van de koersbewegingen. Er zijn altijd tijdelijke uitzonderlijke perioden, waarin het net even anders gaat en april was zo’n maand. Zo profiteerde ons systeem goed van de koersbewegingen (stijgend en dalend) gedurende de eerste 3 weken van april, maar waren de koersbewegingen in de laatste week te grillig. We weten dat dit af en toe plaatsvindt maar dat de statistische onderbouwing van de patronen daar niet door wordt aangetast.

Read More

Mar 2022: Alpha Future Spread Fund +3.2%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De hektiek op de aandelen markten deden de volatiliteit flink op en neer bewegen. De daling van de beurzen met rond de 10% had tot gevolg dat de beweeglijkheid flink omhoog schoot. Onze long systemen profiteerden daarvan en maakten daarop flinke winsten. Toen de rust weer weder keerde, gingen veel modellen juist short op de volatiliteit en maakten nogmaals winst, maar nu op een dalende Vix. Het fonds zit bijna alweer op een all time high en maakt weer waar dat het een goede spreiding biedt aan beleggers, die hun portefeuille willen diversificeren.

Read More

Mar 2022: Alpha Global Index Trader +3.1%

By | Alpha Global Index | No Comments

De maand maart begon heftig met een daling op de beurzen tot bijna 10%. De daling verliep volgens de bekende patronen, die geprogrammeerd zijn in onze systemen en deze behaalden dan ook een winst van ruim 4%. Die liep weer iets terug toen de beurs 5 dagen lang kwakkelde en geen richting koos. Maar de grote stijging op 16 maart werd goed voorzien waarna onze systemen het kruit droog hielden. Resultaat was een comfortabele plus bij een beurs die uiteindelijk per saldo vlak eindigde.

Read More

Mar 2022: All Markets Fund -0.9%

By | All Markets Fund | No Comments

De oorlog zorgde ervoor dat de beurzen aanvankelijk opleefden, maar daarna toch flink verder daalden in de maand, om tenslotte toch weer te herstellen. De swing modellen maakten aanvankelijk winst halverwege de maand maar sloten uiteindelijk gemiddeld toch op verlies, omdat het herstel aan het eind van de maand veel verder doorschoot dan een gemiddeld herstel, waardoor de shorts in de verliezen eindigden. De resultaten van trendmodellen waren wisselend door de oplopende volatiliteit. In Europa werd verlies geleden, de modellen in Amerika hadden wisselende resultaten. De systemen die handelden op de paniek en long volatiliteit in de markt zaten, deden de beste zaken.

Read More

Mar 2022: Dutch Darlings Fund -7.7%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

Bij het uitbreken van de oorlog hadden we onze posities uitgebreid en profiteerden we van de paniek die was uitgebroken op de aandeelmarkten. Echter het herstel zette begin maart niet door, de beurs viel verder terug en daarom verkochten we de aandelen met een klein verlies. De beurs daalde uiteindelijk met ong. 10%. Na een kleine opleving leek het dat de daling verder zou doorzetten en is het fonds short gegaan. Echter nieuws vanuit het front in de Oekraïne deed de koersen omhoog schieten, waardoor we onze shorts met verlies moesten terugkopen. De beurs lijkt nu opwaarts te keren, vooral als gevolg van de ontwikkelingen in de USA, we zijn volledig (long) belegd en doen mee.

Read More

Feb 2022: Dutch Darlings Fund +0.0%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

Het plotselinge uitbreken van een grote oorlog in de Oekraïne deed de beurzen natuurlijk niet goed. De stemming was al niet positief en na de aanval sloeg de stemming definitief om. De beurzen daalden flink. De logaritmes die we altijd mee laten lopen in het Dutch Darlings Fund gaven al voor de grote daling aan dat de te onrust groot werd en daarom werd een groot deel van de posities afgebouwd of beschermd. Toen donderdag ochtend bleek dat Rusland ook de Oekraïne zelf ging aanvallen, openden de beurzen 3.5% lager, maar stegen vanaf de opening. We hebben toen een aantal posities teruggekocht en zijn daardoor de maand goed doorgekomen.

Read More

Feb 2022: All Markets Fund +4.0%

By | All Markets Fund | No Comments

Hoewel Poetin op 14 februari de wereld wilde laten geloven dat hij zijn troepen ging terugtrekken en de aandelen de dagen erop flink stegen, startte hij toch een oorlog tegen de Oekraine. De beurzen reageerden daar natuurlijk hevig op. De trendmodellen pakten allemaal reactie van de  beurs met de neerwaarts gerichte trend goed op en kwamen allemaal op winst te staan, zowel de systemen in Europa als in de USA waren op tijd om de daling mee te nemen. Ook de swingmodellen maakten winst. Zowel de long als de short systemen wisten te profiteren van de volatiliteit op de beurs. Zo ging een van de handelsmodellen het aandeel Pioneer Natural Resources (sector energy) short op $ 235 om deze 5…

Read More

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.