Nieuws

Algemeen en alphafondsnieuws

September 2019: Alpha Future Spread Fund: +4,47%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De grondstoffen liepen halverwege de maand flink op, toen een olieraffinaderij in Saoedi Arabië werd aangevallen, maar vielen daarna weer terug. De volatiliteit op de markten bleef uiteindelijk laag. En daar profiteerde ons fonds volop van. De lage beweeglijkheid op de aandeelmarkten, zorgde voor een redelijk stabiele contango en backwardation structuur en daardoor pakten de trades veel winst. Het faciliciterende beleid van de centrale banken zal naar verwachting nog meer voor dit soort maanden zorgen en mogelijk goede rendementen.

Read More

September 2019: All Markets Fund: -1,02%

By | All Markets Fund | No Comments

Centrale banken verlaagden de rente verder en zorgden zo voor steun van de aandelenmarkten, waardoor deze stegen. Deze stijging ging gepaard met minder onrust (volatiliteit) dan gewoonlijk, zodat de swingmodellen het moeilijk hadden en gemiddeld negatief scoorden. Wel zaten er goede trades onder, waaronder het aandeel TPI Companies (sector Industrials). Deze gingen we halverwege september short op $20,08, en kochten deze een week later terug op $19,17, een winst van ruim 4%. De trendvolgende modellen waren wisselend in prestatie, waarbij Europa een positief rendement behaalde en Amerika onder de streep bleef hangen. De valuta modellen zaten wel goed, de daling van de Euro werd op tijd herkend en gehandel

Read More

September 2019: Alpha Global Index Trader: 1,11%

By | Alpha Global Index | No Comments

De eerste drie weken van september zagen we voornamelijk gestaag stijgende beurzen met lage volatiliteit (beweeglijkheid) en hielden we ons kruit droog. De laatste week van de maand echter nam de beurs gas terug en ontstond er meer beweging met patronen waarmee we iets konden. Er werden enkele mooie trades neergezet en de maand eindigde mooi in de plus. Bovendien was september een maand zonder één tussentijdse dag met verlies, een maand uit het boekje! We verwachten komende maanden meer beweeglijkheid, meer trades en mogelijk meer rendement.

Read More

September 2019: Dutch Darlings Fund: 2,22%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

De aandelen markten stegen afgelopen maand, ondersteund door de ECB in Europa en de FED in de US, die beleggers hierdoor weinig alternatief meer boden. Maar hoewel de AEX steeg, stegen lang niet alle aandelen en/of sectoren even sterk mee. Onder water was er een sterke sector rotatie, waarbij sterke sectoren uit augustus (bijvoorbeeld voeding) nu juist sterk achterbleven. En waarbij zwakke sectoren (bij voorbeeld de banken en cyclische bedrijven) nu plussen scoorden. Of deze roulatie stand houdt weten we niet, maar we zijn er klaar voor om onze posities hierin uit te breiden als deze trend vasthoudt of af te bouwen, mocht de trend afbreken.

Read More

Augustus 2019: Alpha Future Spread Fund: +0,33%

By | Alpha Future Spread | No Comments

Beleggers stonden afgelopen maand snel aan de kant wanneer er onzekerheid dreigde. Hierdoor daalden de grondstoffen verder en ook prijzen van energie kwamen onder druk te staan. De volatiliteit steeg snel en onze modellen kochten de bestaande short posities op deze beweeglijkheid snel terug. De contango sloeg om in backwardation. De rest van de maand waren de computermodellen afwachtend, omdat de markt zenuwachtig bleef in afwachting van de centrale banken.

Read More

Augustus 2019: All Markets Fund: -2,77%

By | All Markets Fund | No Comments

De markten vielen terug als gevolg van de voortdurende handelsoorlog, waardoor beleggers een afwachtende houding aannamen. Dit zorgde voor volatiliteit, die de swingmodellen op aandelen goed uitkwam, gemiddeld maakten ze 0,7% winst op hun posities. Zowel bij het long gaan als het short gaan van aandelen werd geld verdiend. Begin augustus kochten we bijvoorbeeld aandeel Funko rond de $21. Vier dagen later werd het van de hand gedaan voor bijna $25, een winst van meer dan 15% in vier dagen. Onze pijn deze maand zat in de swingmodellen op futures, enkele werden begin augustus geraakt door een stop, preventief ingesteld om het risico te beperken, maar bracht nu juist ons fonds op verlies. De trendmodellen waren wisselend in prestatie, Europa…

Read More

Augustus 2019: Alpha Global Index Trader: -1,68%

By | Alpha Global Index | No Comments

De Alpha Global Index Trader begon de maand augustus met winst dankzij gekochte put opties bij snel dalende beurzen. De rest van augustus bleven de beurzen in twijfel met een bijna dagelijks veranderende richting. Dat is statistisch gezien niet gebruikelijk en daarom hielden we posities klein, wat uiteindelijk in een klein verlies resulteerde. Maar met de Brexit, handelsperikelen, Trump, Italië en spanningen aan het rentefront mogen we de komende tijd nog genoeg beweging in de markt verwachten en kansen voor ons fonds.

Read More

Augustus 2019: Dutch Darlings Fund: -2,34%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

Trump bleef nog even door ruziën met de Chinezen en daardoor daalde de AEX (en andere aandelenmarkten) begin augustus flink. Toch zette de daling niet door, omdat de Chinezen aanboden weer te gaan praten. En natuurlijk door de ECB, die steeds meer hintte op aanzienlijke maatregelen om de economie te stimuleren. Beleggers straften intussen minder goede bedrijfscijfers genadeloos af. Daarom hadden we bijvoorbeeld onze positie in IMCD ook helemaal afgebouwd, voordat de publicatie van kwartaalcijfers kwam. Dat voorkwam een flink verlies. Winsten behaalden we vooral met data bedrijven als Relx en Wolters. Daarnaast hebben we onze shorts uitgebreid.

Read More

Juli 2019: Alpha Future Spread Fund: +1,59%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De beleggers zijn nog niet gerust op een herstel van de economie en dit houdt de markten in hun greep. Niemand weet wat Trump nog gaat doen en ook China heeft problemen. Daarom daalden de prijzen op de termijnmarkten iets en ook olie moest terug van haar niveau’s eerder dit jaar. De volatiliteit was al flink gezakt begin deze maand, maar liep op het eind weer op. Daardoor verloren we helaas een deel van de winst die eerder was opgebouwd, maar kunnen we de maand toch afsluiten met een mooie plus.

Read More

Juli 2019: All Markets Fund: +0,17%

By | All Markets Fund | No Comments

De markten zoeken aarzelend de weg omhoog en reageren heftig op tegenvallende prestaties van bedrijven, een teken dat er nog twijfel in de markt is. De swingmodellen kwamen de afgelopen maand per saldo op een kleine plus uit. Ze gingen zowel long als short de markt in, er werden kleine winsten geboekt. Zo verkocht het fonds bijvoorbeeld Maxar Technologies short halverwege juli voor $ 9.72, om het een week later weer terug te kopen rond de $ 9.25; een winst van 4%. De trendmodellen maakten ook winst, zowel in Europa als in de VS konden zij winsten bijschrijven. De valutamodellen kwamen gemiddeld negatief uit.

Read More

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.