Nieuws

Algemeen en alphafondsnieuws

Januari 2020: Alpha Future Spread Fund: -7,50%

By | Alpha Future Spread | No Comments

Januari begon goed voor ons fonds, het zat bijna de hele maand flink in de plus maar eindigde in mineur toen de volatiliteit en prijzen van commodities een aantal dagen achtereen op en neer sprongen. Dalende of oplopende beweeglijkheid/prijzen, daar kan ons fonds goed op handelen. Echter, wanneer deze (te) snel elke dag wisselt van richting, dan verliezen de modellen rendement. Gelukkig komen deze perioden niet vaak voor; in het algemeen blijven de contango en backwardation curves langere tijd in vorm. We verwachten in de komende maand het verlies weer goed te maken.

Read More

Januari 2020: All Markets Fund: -6,51%

By | All Markets Fund | No Comments

Bij de daling van de afgelopen maand hadden onze shorts in de swingmodellen in de bigcaps voor de winst van de portefeuille moeten zorgen, maar helaas bleek dat deze keer niet op te gaan. De beweging omhoog in de dalende trend van deze shorts bleek te sterk te zijn (een teken dat de markt sterk is) en zorgden voor het grootste deel van het verlies. Wel werden er door andere (midcaps) shortmodellen winsten geboekt, onder andere op het aandeel Mallinckkrodt, dat we halverwege januari shorten op $5.50, om het 6 dagen later terug te kopen op $ 4.90, een rendement van 11%. De long swingsystemen maakten ook verlies, maar in een dalende markt is dat in de modellen ingecalculeerd. De…

Read More

Januari 2020: Alpha Global Index Trader: -2,93%

By | Alpha Global Index | No Comments

Januari leek aanvankelijk de saaie trend van de voorgaande maanden te volgen, maar het Corona virus veroorzaakte aan het eind van de maand nervositeit en volatiliteit op de beurzen. Net te laat om de maand nog in de plus te brengen. Het in november toegevoegde systeem dat inspeelt op rustige beurzen had het nu moeilijk en veroorzaakte een min. Dit systeem krijgt nu automatisch minder gewicht. De systemen die het juist van volatiliteit moeten hebben eindigden in de plus. Bijzonder is dat de laatste dag van januari de beurs fors onderuit ging volgens een bekend patroon waardoor AGIT flinke longposities innam, anticiperend op een op statistische gronden te verwachten rebound.

Read More

Januari 2020: Dutch Darlings Fund: -4,94%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

De bullmarkt (stijgende markt) werd op het eind van januari wreed verstoord door een klein virus, dat toch meer invloed kreeg dan we eerst verwachtten. Toen de Wereldgezondheidsorganisatie de noodsituatie vorige week donderdag ging uitroepen, begon Wall Street aan een imposante stijging. Wij gingen met deze stijging mee, maar kregen vrijdag helaas het deksel op onze neus, toen beleggers de (negatieve) gevolgen voor de wereldeconomie hoger gingen inschatten dan aanvankelijk begroot. We hebben weinig positiewisselingen doorgevoerd; alleen onze posities in onder andere Galapagos, Takeaway en Ayden hebben we vergroot. We verwachten dat de markt de trend omhoog weer gaat oppakken.

Read More

December 2019: Alpha Future Spread Fund: +4,12%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De maand december begon hectisch met Trump, die zich bemoeide met de onrusten in Hong Kong. China stelde dat niet op prijs, maar uiteindelijk verliep de rest van de maand rustig. De prijzen van grondstoffen en energie liepen flink op, en het verloop was voorspelbaar. Dit zijn ideale omstandigheden voor ons fonds en daardoor kon het weer een mooie winst bijschrijven. De volatiliteit bleef laag en daardoor bleven de contango en backwardation curves mooi in evenwicht; de meeste trades werden met winst afgesloten.

Read More

December 2019: All Markets Fund: +0,08%

By | All Markets Fund | No Comments

Begin december was er enige bezorgdheid in de markt. Later echter kwam de rust terug en veerden de opkomende markten nog verder op uit eerdere bodems. De swingmodellen konden goed omgaan met deze spanning in het begin van de maand. Ze pakten mooie winsten, in een verder stijgende markt. Zo kochten we Celldex Therapeutics tijdens de dip in het begin van de maand tegen $54.96, om deze 4 dagen later weer van de hand te doen voor een netto winst van 7%. De short trades gingen minder goed en maakten verlies, omdat de markt bleef stijgen tot het einde van de maand. De trendmodellen zaten in de plus, waarbij trends in aandelen, futures en volatiliteit goed werden opgepakt. De valutamodellen…

Read More

December 2019: Alpha Global Index Trader: -0,16%

By | Alpha Global Index | No Comments

Ook in december volgden de beurzen de opgaande trend. Alpha Global Index Trader (AGIT) had een goede timing met short posities bij de correcties op 3, 11 en 30 december. Ook van de stijging op 20 december werd geprofiteerd. Het waren allemaal echter net te kleine bewegingen dus de plussen bleven bescheiden, de markt zakte niet door. Daarnaast waren er een aantal verlies trades, die net de overhand hadden. De meeste analisten verwachten dat 2020 een jaar vol onzekerheid wordt, minder trendmatig dan voorgaande jaren en met meer volatiliteit. Dat zijn beursomstandigheden waarin AGIT zich doorgaans comfortabel voelt.

Read More

December 2019: Dutch Darlings Fund: +3,55%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

Begin december was er nog enige onrust in de wereld, onder andere doordat Amerika handelstarieven ging invoeren voor Argentinië en Brazilië. Echter, beleggers stapten snel over deze consternatie heen. Bovendien zien we het vertrouwen in de opkomende markten toenemen, wat de opgaande trend nog eens bevestigt. We hadden de vorige maand meer ingezet op cyclische sectoren, en deze maakten in december inderdaad meer rendement dan andere bedrijfstakken. Deze maand hebben we verzekeraars afgebouwd en meer vermogen gealloceerd aan banken.

Read More

November 2019: Alpha Future Spread Fund: +6,81%

By | Alpha Future Spread | No Comments

Zowel de grondstoffen-, als aandelen- en rentemarkten waren de afgelopen maanden rustig; van licht oplopend tot licht dalend. Hierdoor kon ons fonds weer een nette winst bijschrijven. Deze rustige bewegingen hielden de contango en backwardation curve mooi in evenwicht en daardoor werden de meeste trades met winst afgesloten. Er werden niet veel trades gedaan, daar de markt rustig bleef en we langer in posities zaten dan gemiddeld.

Read More

November 2019: All Markets Fund: +4,42%

By | All Markets Fund | No Comments

Wereldwijd stegen de aandelenmarkten afgelopen maand, waarbij het opviel dat de opkomende markten langzamerhand ook terug komen van hun eerdere dieptepunten. De swingmodellen hadden het – zoals verwacht – moeilijk in deze stijgende markt. Ze gaan dan short in aandelen, terwijl de markt niet corrigeert. Toch waren er ook enkele winnaars: we kochten het aandeel Coup Software tegen het einde van de maand rond de $120 en verkochten het enkele dagen later voor $129. De trendvolgende modellen pakten wel winsten, zowel in Europa als in de US, en zowel de futures- als de aandelensystemen maakten nette positieve rendementen. Ook de valutamodellen waren weer op dreef en verdienden geld.

Read More

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.