Nieuws

Algemeen en alphafondsnieuws

Augustus 2020: All Markets Fund

By | All Markets Fund | No Comments

Afgelopen tijd stegen de markten, geholpen doordat de relatie China-USA weer in een rustiger vaarwater kwam en de corona crisis redelijk rustig bleef. De swingmodellen maakten zowel aan de long als aan de short kant winst. Zo pakten we het aandeel Kirksland’s Incorp. op rond de $7.34, om een paar dagen later het rond de $ 8.70 weer te verkopen. Tesla gingen we short op $ 1659 en kochten het terug op $1513. De trendmodellen in de US deden het ook goed, de mooie trend in technologie aandelen werd goed opgepakt, de trendsystemen in Europa bleven rond de nul hangen. Onze goud positie deed nu ook niet veel, maar de short dollar pakte weer goed uit.

Read More

Augustus 2020: Alpha Future Spread Fund +1,0%

By | Alpha Future Spread | No Comments

Hoewel de markten geleidelijk verder stegen, nam de volatiliteit niet veel af en kwam op het eind van de maand zelfs weer omhoog. Dit duidt erop dat beleggers toch zenuwachtig zijn bij alsmaar hogere koersen en bij het geringste “geluid” de uitgang kiezen. Dit komt terug in een volatiliteit die gedurende de dag wel daalt, maar vaak aan het eind van de dag weer stijgt. De modellen gingen vooral short in beweeglijkheid en dit bracht de grootste winst voor het fonds. De long trades waren kort van duur en eindigden meestal in de min.

Read More

Augustus 2020: Dutch Darlings +7,1%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

Na de daling in juli, pakte de AEX de trend weer omhoog. Buitenlandse beurzen gaven het goede voorbeeld, zowel in de USA, als in China en in Japan stegen de beurzen. Sommige Europese landen bleven echter nog achter, vandaar dat we nog niet voluit gingen. We hadden begin de maand de hefboom weer deels ingezet, waarbij we dus onze posities meer gingen uitbreiden. Niet alleen technologie, maar ook financiële waarden werden aangekocht. Hierdoor steeg het rendement flink, waarna eind van de maand de hefboom weer werd afgebouwd. We zitten vooral long, maar daarnaast ook nog short in onder andere AirFrance KLM en Fugro.

Read More

Augustus 2020: Alpha Global Index Trader +4,2 %

By | Alpha Global Index | No Comments

In augustus eindigden de beurzen dicht op het punt waar ze begonnen. Maar tussentijds ging het flink op en neer, ideaal voor de optie systemen die met alle opwaartse en neerwaartse bewegingen meededen en ruim 4% winst genereerden. De handelssystemen zien dus flinke volatiliteit volgens vertrouwde patronen. En met Amerikaanse verkiezingen in het vooruitzicht en voortdurende Corona onzekerheid zullen de beurzen nog wel een tijdje volatiel blijven en de handelsmodellen volop kansen bieden om nog meer winsten te behalen.

Read More

Juli 2020: Alpha Global Index Trader -4,1%

By | Alpha Global Index | No Comments

De beurzen bleven zich in juli langzaam omhoog bewegen, maar werden aan het einde van de maand onderbroken door een flinke terugval. Deze correctie ging wel voor ons volgens bekende patronen, maar helaas konden we er geen winst uittrekken. De beweeglijkheid was daarvoor toch net iets te weinig. Over de langere termijn is de volatiliteit nog steeds veel hoger dan gemiddeld, zodat er nog veel kansen komen voor onze algoritmen.

Read More

Juli 2020: Alpha Future Spread Fund: +4.4%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De markten waren minder volatiel, hoewel de laatste dagen van juli vooral Europa en Azië flink reageerde op meer corona gevallen en daardoor onrustig werd. Ons fonds sloot echter bij het begin van deze onrust haar grootste deel van de short posities in volatiliteit en ging zelfs long. Hoe groter de onrust dan zou worden, des te meer winst de systemen zouden verdienen. De onrust was echter maar van korte duur, zodat deze positie niet veel opbracht. De grootste winsten kwamen van de short posities.

Read More

Juli 2020: All Markets Fund : -0.1 %

By | All Markets Fund | No Comments

De markten waren afgelopen maand rustig, alleen de dollar zakte flink weg. Volgens het nieuws omdat er veel Corona slachtoffers vallen in de US. Wij weten het niet of dat de oorzaak is, maar onze algoritmen zaten short in deze valuta, wat het fonds winst opleverde. De swingmodellen pakten de pieken en dalen in aandelen goed op. Deze modellen maakten vooral met de long posities goede winsten, de shortposities liepen wisselend af. De trendsystemen hadden het in Europa moeilijk met de plotselinge daling aan het eind van de maand, zodat deze net in het verlies draaiden. De trendsystemen in de US pakten wel winst.

Read More

Juli 2020: Dutch Darlings Fund: – 5.5%

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

Juli begon wel heel goed voor de AEX aandelen en ons fonds, want de koersen stegen in een mooie trend omhoog, maar het venijn zat in de staart van de maand. Plotseling zakte het vertrouwen van beleggers weg toen de VS en China elkaars consulaten sloten. We zaten flink long in technologie, met een hefboom. Daardoor zakten wij verder dan de AEX terug. Echter de trend is nog steeds sterk omhoog, er is een grote kans dat we dit verlies snel weer goedmaken. We hebben onze posities in cyclische en financiële waarden niet verder uitgebreid, omdat de trend in deze aandelen aarzelend blijft.  

Read More

Juni 2020: Alpha Global Index Trader + 0.7 %

By | Alpha Global Index | No Comments

De beurzen hebben in juni zich vooral omhoog bewogen, onderbroken door een terugval halverwege de maand. Die terugval ging voor ons volgens berekende patronen: met trades die ieder slechts 1 dag duurde werd een positief rendement gerealiseerd. Daarnaast was de tussentijdse drawdown verwaarloosbaar. De volatiliteit op de beurzen neemt verder af, maar is historisch gezien nog steeds bijna tweemaal zo hoog als het gemiddelde. Dat is goed voor de modellen in AGIT.

Read More

Juni 2020: Alpha Future Spread Fund: -2.5%

By | Alpha Future Spread | No Comments

De markten worden minder volatiel, maar halverwege de maand was er nog wel flinke spike naar beneden t.g.v. ongerustheid over meer uitbraken van corona. Hierdoor nam de volatiliteit even sterk toe, waardoor onze modellen tegen een klein verlies opliepen. De rest van de maand hielden de winsten en losses elkaar in evenwicht. De volatiliteit is nog steeds tweemaal zo hoog als gemiddeld en dat houdt in dat we verwachten de komende tijd nog goed kunnen profiteren van de contango in de curve.

Read More

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.