Nieuws

Algemeen en alphafondsnieuws

Alpha Global Index Trader + 0.6% mei 2024

By | Alpha Global Index | No Comments

Afgelopen week kampten de VS aandelenbeurzen met een enige terugval. Beleggers twijfelden of ze niet alvast moesten gaan verkopen, nadat de FED aangaf dat de huidige rentestand voor langere tijd gehandhaafd blijft, met zelfs een mogelijke renteverhoging door sommige analisten getipt, indien dit nodig blijkt. De markten vielen daardoor terug en de handelsmodellen gingen even uit de markt om geen geld te verliezen. Doordat in het begin van de maand winst was behaald, kwam het fonds in de plus. Het is mooi dat de terugval eind van de maand de Alpha Global Index Trader niet geraakt heeft.

Read More

All Markets Fund: + 5.0% mei 2024

By | All Markets Fund | No Comments

  Nu de werkeloosheid laag blijft, zijn de beleggers verdeeld of de rente wel of niet gaat dalen en daardoor stegen de koersen licht omhoog, maar minder dan anders het geval zou zijn geweest. Bij deze lichte opwaartse trend, deden de swingmodellen het in het algemeen goed, ondanks dat er de afgelopen maand niet veel volatiliteit was. Vooral de long swing trades pakten goede winsten. Zo werd Neflix op 8 mei gekocht op $ 601, om de volgende dag te worden verkocht op $614, een winst van 2% in een dag. Maar het was natuurlijk vooral de maand voor de trendvolgende modellen. Zowel die in Europa als die in de US handelden, maakten flinke winsten. En tenslotte, bracht ook de…

Read More

Westpoint Equities: + 5.9% mei 2024

By | Westpoint | No Comments

De grote bullmarkt is nog lang niet over, de eerste centrale banken zijn begonnen met de rente te verlagen en weldra zal waarschijnlijk de ECB volgen, wat – mits er geen plotseling hoge inflatie ontstaat – de beurzen vleugels zal geven. Sommige analisten wijzen erop dat de markt in Amerika wordt gedragen door een paar namen en dat kan zogenaamd niet goed zijn. Dan vergeten ze dat het 10 jaar geleden hetzelfde was, grote en sterke bedrijven trokken de markt én de economie omhoog. De AI revolutie is pas begonnen en juist de sterkste bedrijven zullen hiervan de komende jaren blijven profiteren. Dit zijn juist de momenten om alle zeilen bij te zetten. We profiteerden de afgelopen maand vooral van…

Read More

Alpha Future Spread Fund: + 5.7% mei 2024

By | Alpha Future Spread | No Comments

De beurzen stegen de afgelopen maand rustig door, gehinderd door het feit dat de FED nog wel even wacht met renteverhogingen, maar geholpen door de verwachting dat de ECB waarschijnlijk eerder in actie komt. In zulke kalme tijden doet ons fonds het natuurlijk altijd zeer goed, omdat dan de volatiliteit naar beneden komt, zonder al te rare sprongen tussentijds. Eind mei werd het nog wel even spannend omdat de inflatie hoger uitviel dan beleggers hadden ingeschat en daardoor de VIX omhoog schoot. De meeste van onze handelsmodellen werden snel uitgestopt, zodat ze de winst binnenboord hielden. Een aantal bleef gewoon short, omdat de markt onrust weliswaar opleefde, maar niet doorzette.

Read More

Dutch Darlings Fund: + 2.7% mei 2024

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

Zoals verwacht, de markten blijven er goed bijliggen en het gezegde: “sell in may and go away” ging tot nu toe niet op, mei was weer een positieve maand en we verwachten dat deze uptrend zich voor dit jaar doorzet. Intussen blijven beleggers gefocust op wat de centrale banken nu gaan doen: zodra de inflatie cijfers meevallen, koersen de beurzen hoger, maar zodra de cijfers hoger zijn dan verwacht dalen deze weer, zoals de laatste dag van de afgelopen maand, toen de PCE-inflatie flink tegenviel. De trend is echter omhoog en dat betekent dat er nog veel in het vat zit. Het fonds heeft een overweging in technologie (ASML, ASMI) en deze verder uitgebouwd. Daarnaast hebben we posities in ING…

Read More

Alpha Global Index Trader + 0.2% april 2024

By | Geen categorie | No Comments

De jaarcijfers waren wisselend: of veel beter of veel slechter dan beleggers hadden ingeschat en daardoor zagen we flinke koersbewegingen op de beurs. Het doorslaggevende gewicht in de schaal op het koersverloop was uiteindelijk een meer afwachtende houding van Powell (FED), zodat de beurzen de afgelopen maand daalden. De markt bleef onrustig omdat beleggers niet weten hoelang dit nog zal duren en of ver de lange rente toch nog verder zal oplopen. Ons fonds zag de beweging aankomen en zocht rustig de momenten uit om haar trades in te zetten. En dat ging goed, met als resultaat weer een positieve maand.

Read More

Dutch Darlings Fund: – 3.3% april 2024

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

De kwartaal cijfers van bedrijven waren verdeeld de afgelopen maand, waarbij opviel dat investeerders zenuwachtig reageerden. Daar kwam nog bij dat de FED (van Amerika) een afwachtende rol ging aannemen, waardoor de aandelen koersen uiteindelijk daalden. Beleggers werden onzeker, dat konden we niet alleen merken aan grote koerssprongen in Amerika, maar ook hier in Nederland. Bijvoorbeeld, de tegenvallende cijfers van Adyen zorgden er voor, dat het fonds bijna 20% verloor in een dag. Ook ASML werd hard afgestraft door investeerders, ze presenteerde lagere cijfers dan de markt van te voren had ingeschat en daalde vervolgens met 7% in een dag. We hadden onze posities in de Technologie op tijd afgebouwd, maar verloren hierdoor wel deze maand. De overweging in Shell…

Read More

Alpha Future Spread Fund: – 11.7% april 2024

By | Alpha Future Spread | No Comments

De inflatie lijkt nog niet zo snel beteugeld te worden als beleggers hadden verwacht en de centrale banken hadden ingeschat, hierdoor ontstond er veel onrust op de markten. Een snel oplopende onrust (volatiliteit) is normaal geen probleem voor ons fonds, echter de grote sprongen afgelopen maand van dag tot dag en de grote afwisseling per dag van rust of onrust, speelden de handelsmodellen parten. Voorbeelden waren Google die opeens 10% hoger opende of Meta, die op 25 april plotseling 15% lager opende. Deze bewegingen zijn echter ongewoon en komt zelden voor op de beurs. De handelsmodellen hadden dan ook moeite met deze sporadisch voorkomende volatiliteit en moesten daardoor noodgedwongen hun recordreeks even onderbreken.

Read More

Westpoint Equities – 16.5 apr 2024

By | Westpoint | No Comments

De aandelenmarkten kwamen in april terug van hun eerdere hoogtepunten, gedreven door winstnemingen en de Federal Reserve, die een meer afwachtende houding aannam ten opzichte van de verwachtte renteverlagingen. En zo kwam aan de recordreeks van Westpoint deze maand een einde. Want door deze correctie daalden vooral de sectoren waarin we de afgelopen maanden juist de hoogste winsten hadden behaald, zoals de Olie en Gas sector en de semiconductors. Doordat we aanvankelijk een hefboom hadden ingezet, daalden we meer dan de markt. Deze hefboom is later in de maand afgebouwd. Het betekent niet dat bulltrend (de trend omhoog) nu over is, we verwachten dat deze zich binnen enkele maanden hervat en dit jaar een nieuw record neerzet.

Read More

All Markets Fund: – 8.5% april 2024

By | All Markets Fund | No Comments

De aangekondigde afwachtende houding van de FED was nieuw voor de beleggers en het gevolg was dan ook dat de aandeelmarkten in het algemeen flink daalden en de onrust op de markten toenam, niet het minst door soms tegenvallende bedrijfscijfers. Onze swingmodellen hebben normaal gesproken geen moeite met de dalende markten, maar deze keer was het anders. Want door de grote onzekerheid onder beleggers zagen we hele grote koerssprongen in aandelen, bijvoorbeeld een Nvidia die in een dag 10% daalde en Meta, die op 25 april bijna 15% lager opende. Deze bewegingen zijn uiterst zeldzaam en daarom konden de swingmodellen hier niet goed mee uit de voeten. Ook de trendvolgende systemen verloren, omdat de trend tijdelijk omsloeg naar beneden.

Read More

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.