Team

Bestuur

drs. John van der Schenk RBA is bestuurder van Elite Fund Management en heeft de verantwoordelijkheid voor het Risicomanagement en de Compliance. Tot 2007 is John achtereenvolgens senior beleggingsanalist geweest bij ABN Amro en director equity sales bij verschillende instituten, waaronder Credit Suisse. Hierbij bestond de klantenbasis voornamelijk uit institutionele beleggers. In 2007 heeft John het Fonds Bloemendaal opgericht waarbij hij zelf verantwoordelijkheid droeg voor het portefeuillemanagement. De laatste jaren heeft John zich vooral als bestuurder toegelegd op risicobeheer en compliance.

drs. Frans Schreiber RBA is bestuurder en partner van Elite Fund Management en heeft als bestuurder de verantwoordelijkheid voor Fondsbeheer en Financiën. Hij is tevens fondsbeheerder van het Alpha Future Spread Fund, All Markets Fund en het Dutch Darlings Fund. Frans Schreiber heeft jarenlang als autoriteit op het gebied van systeemtrading geschreven voor bladen als Beleggers Belangen en Technnische en Kwantitatieve Analyse.

John van der Schenk RBA

Frans Schreiber RBA

Sleutelfuncties

Binnen Elite Fund management vervult Maarten Nieuwenhuijsen de rol van Compliance Officer. Hij is jurist en gespecialiseerd in het financiële recht. Maarten is van jongs af aan erg geïnteresseerd in rendementen en risico’s verbonden met financiële markten en speciaal met Alternative Investment Funds. Naar aanleiding daarvan heeft Maarten zich gespecialiseerd in Alternatives en aan de Erasmus Universiteit gekozen voor de richting ”Alternative Investments beyond stocks and bonds”.

Sem Oosthoek is Risk Manager bij Elite Fund Management. Hij is mede verantwoordelijk voor het identificeren van risico’s binnen de portefeuilles van de fondsen en monitort dagelijks op continue basis o.a. de trades en leverages. Sem heeft een achtergrond  in bedrijfskunde, heeft ruime tijd ervaring met beleggen (o.a. als analist) en heeft een traineeship riskmanagement gevolgd.

Maarten Nieuwenhuijsen

Compliance Officer

Sem Oosthoek

           Risk Manager                                                                                  

Portefeuillemanagers

Peter Zwag is portefeuillemanager van het Alpha Global Index Trader, onder leiding van Frans Schreiber. Hij is een systeemtrader in hart en nieren en zijn automatische tradingsystemen zijn meermalen door Trader’s Magazine en Futures Truth gekozen tot de beste ter wereld. Hij is in Australië beheerder van de Zwag Family Trust en hij is eigenaar van TradeMaid Systems. Klik hier voor een interview met Peter Zwag uit Futures Magazine.

Michael Kembel is na een carrière bij ABN AMRO en Petercam in 2006 het succesvolle Antaurus Europe Fund gestart met 3 partners. Na een tweejarig sabbatical is hij nu weer terug in de financiële wereld.

Peter Zwag

Michael Kembel

Aat Schornagel is portefeuillemanager en gespecialiseerd in de ontwikkeling van optiestrategieën. Na zijn studie Wiskunde werkte hij gedurende 23 jaar bij Shell in diverse landen en was hij in Londen o.a. verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleggingssystemen voor het Shell Pensioenfonds. Na zijn Shell tijd was Aat o.a. Algemeen Directeur bij een Financieel dienstverleningsbedrijf en Directieadviseur bij BinckBank. Aat is een optiebelegger van het eerste uur (1978), was een van de grootste particuliere traders in dagopties in Nederland en heeft meer dan 25 jaar ervaring met het ontwikkeling van (optie) beleggingsstrategieën.

Arent Thijsen neemt de rol van Senior Porfolio Manager op zich. Hij is betrokken bij de uitvoering van de strategieën en de selectie van beleggings-instrumenten als wel de uiteindelijke beleggings-beslissingen in het Altaica Alpha Strategies Fund en het Altaica Sustainable Equity Long Short Fund.

Aat Schornagel

Arent Thijssen

Administratie en andere zaken

Fatima Bahida is binnen Elite Fund Management verantwoordelijk voor de administratie en backoffice-activiteiten. Daarnaast houdt zij zich ook bezig met overige werkzaamheden die het werk van haar collega’s ondersteunen. Fatima is jurist en is momenteel bezig met de twee masters Ondernemingsrecht en Financieel recht. Deze volgt zij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens haar studie leert zij juridische vraagstukken omtrent bedrijfsvoering en het financieel recht kritisch te benaderen. Verder is zij actief lid geweest bij Amnesty International Student Group Rotterdam.

Pierre Dolmans verzorgt IT bij Elite Fund Management. Zijn specialiteit is software ontwikkelen om handelssystemen te definiëren, te programmeren en te testen. Deze modellen worden ingezet bij meerdere strategieën die door Elite worden ingezet. Zijn achtergrond is ict met specialiteit C++, Pascal en Delphi. Hij heeft meerdere software pakketten ontwikkeld. Daarnaast heeft hij heeft meer dan 10 jaar gepubliceerd over beleggen en investeren in bladen van Elsevier (RELX), onder andere in het blad “Technische en Kwantitatieve Analyse”.

Fatima Bahida

Administratie

Pierre Dolmans

ICT

Arjan van der Heiden is de (externe) Compliance Officer van Elite Fund Management. Arjan is na drie jaar bij DNB te hebben gewerkt meegegaan met de overgang van het gedragstoezicht op beleggingsinstellingen naar de AFM. Sinds 1 september 2005 is hij zelfstandig adviseur op het gebied van financiële toezichtswetten. In 2009 heeft hij de postdoctorale opleiding tot Executive Master of Compliance afgerond aan de VU.

Ramon Dirks is eigenaar van Dirks Fiscaal & Financieel, het buro dat Elite Fund Management ondersteunt bij de administratie, voorbereiding van de jaarrekeningen en DNB-rapportages.

Arjan van der Heiden

compliance

Ramon Dirks

financiële administratie

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.