Elite Fund Management, AIF Manager

Elite Fund Management heeft een vergunning van de AFM en staat daarnaast ook onder toezicht van DNB en beheert alternatieve beleggingsfondsen. Wij zijn een AIFMD-beheerder die sinds 1997 AFM Licence heeft en 13 fondsen beheert.
Elite Fund Management heeft zich met name gespecialiseerd in beleggingsfondsen die ongecorreleerd en onafhankelijk onder verschillende marktomstandigheden rendement op de langere termijn kunnen genereren. Dit is mogelijk door speciaal ontwikkelde beleggingsmodellen waarbij ook zogeheten shortposities, al dan niet met derivaten, kunnen worden genomen. Het kantoor wordt gehouden op Beursplein 5 te Amsterdam.

Alternatieve fondsen: ongecorreleerd en onafhankelijk

Elite Fund Mangement beheert alternatieve fondsen die zijn gericht op het behalen van resultaten ongecorreleerd en onafhankelijk van bewegingen van ‘de beurs’. Dit betekent dat de resultaten niet alleen gemeten worden op basis van een relatieve prestatie (rendement t.o.v. risico) maar ook op basis van absolute prestatie.

Relatieve prestaties: nee, niet alleen
Een voorbeeld ter verduidelijking voor het begrip relatieve prestatie: Bij het meten van een relatieve prestatie wordt een meetpunt gekozen, bijvoorbeeld de AEX. Vervolgens wordt het resultaat van een fonds vergeleken met dat van de AEX. Is de AEX met 20% gedaald en het fonds met 15%, dan is er sprake van een ‘prima’ performance ten opzichte van de graadmeter. U bent echter nog steeds een deel van uw geld kwijt.

Absolute resultaten: ja ook
Wanneer, zoals bij het Alpha High Performance Fund, een absolute graadmeter wordt gekozen van bijvoorbeeld een rendement van 8% op jaarbasis, wordt het doel opeens duidelijk: geld verdienen onder alle marktomstandigheden. De portfoliomanagers van de subfondsen zijn daarom alleen druk met het halen van absolute resultaten. Zo dragen zij bij aan een goed rendement van uw portefeuille.

Verschillende portfoliomanagers
Elite Fund Management beheert 13 (sub)fondsen. Elk fonds heeft zijn eigen portefeuillemanager(s), ook wel portfoliomanager(s) genoemd. Deze portfoliomanagers worden door Elite Fund Management geselecteerd op basis van hun kennis, ervaring en prestaties op hun specifieke kennisgebied. Elite Fund Management zorgt als beheerder van alternatieve beleggingsfondsen voor een goede spreiding over verschillende interessante mogelijkheden binnen deze categorie van alternatieve beleggingen.

Fondsen
Elite Fund Management richt regelmatig nieuwe fondsen op en staat open voor samenwerkingen. Door haar grote vermogen en groot aantal fondsen onder beheer, haar flexibele en efficiënte organisatie, kan zij samen met portefeuille managers, aan participanten (en fondsen) lagere tarieven bieden voor het onderhoud en beheer van fondsen.
Elite heeft op dit moment de volgende fondsen onder beheer:

 • Dutch Darlings Fund
 • All Markets Fund
 • Westpoint Equity Fund
 • Alpha Future Spread Fund
 • Boylston Fund
 • Alpha Global Index Fund
 • Altaica Alpha Strategy Fund
 • Altaica Sustainable Equity Opportunity Fund
 • Spinoza Caute Fund
 • Capler Private Equity Fund of Funds
 • Special Products Fund
 • Treecap Arbitrage Fund
 • Short Selection Fund

 

Contact voor fondsen:

Frans Schreiber, 06 200 13 744 , Frans@EliteFundManagement.com

 

Beloningsbeleid beheerder

Beloningsbeleid

Beleid belangenconflicten

Beleid Belangenconflicten Elite Fund Management

Vergunning beheerder

Brief AFM verlening AIFMD-vergunning (7_8_2014)

KVK-uitreksel beheerder

EFM uittreksel_handelsregister_14635575

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.