Nieuws

Algemeen en alphafondsnieuws

Alpha Global Index Trader + 0.2% april 2024

By | Geen categorie | No Comments

De jaarcijfers waren wisselend: of veel beter of veel slechter dan beleggers hadden ingeschat en daardoor zagen we flinke koersbewegingen op de beurs. Het doorslaggevende gewicht in de schaal op het koersverloop was uiteindelijk een meer afwachtende houding van Powell (FED), zodat de beurzen de afgelopen maand daalden. De markt bleef onrustig omdat beleggers niet weten hoelang dit nog zal duren en of ver de lange rente toch nog verder zal oplopen. Ons fonds zag de beweging aankomen en zocht rustig de momenten uit om haar trades in te zetten. En dat ging goed, met als resultaat weer een positieve maand.

Read More

Dutch Darlings Fund: – 3.3% april 2024

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

De kwartaal cijfers van bedrijven waren verdeeld de afgelopen maand, waarbij opviel dat investeerders zenuwachtig reageerden. Daar kwam nog bij dat de FED (van Amerika) een afwachtende rol ging aannemen, waardoor de aandelen koersen uiteindelijk daalden. Beleggers werden onzeker, dat konden we niet alleen merken aan grote koerssprongen in Amerika, maar ook hier in Nederland. Bijvoorbeeld, de tegenvallende cijfers van Adyen zorgden er voor, dat het fonds bijna 20% verloor in een dag. Ook ASML werd hard afgestraft door investeerders, ze presenteerde lagere cijfers dan de markt van te voren had ingeschat en daalde vervolgens met 7% in een dag. We hadden onze posities in de Technologie op tijd afgebouwd, maar verloren hierdoor wel deze maand. De overweging in Shell…

Read More

Alpha Future Spread Fund: – 11.7% april 2024

By | Alpha Future Spread | No Comments

De inflatie lijkt nog niet zo snel beteugeld te worden als beleggers hadden verwacht en de centrale banken hadden ingeschat, hierdoor ontstond er veel onrust op de markten. Een snel oplopende onrust (volatiliteit) is normaal geen probleem voor ons fonds, echter de grote sprongen afgelopen maand van dag tot dag en de grote afwisseling per dag van rust of onrust, speelden de handelsmodellen parten. Voorbeelden waren Google die opeens 10% hoger opende of Meta, die op 25 april plotseling 15% lager opende. Deze bewegingen zijn echter ongewoon en komt zelden voor op de beurs. De handelsmodellen hadden dan ook moeite met deze sporadisch voorkomende volatiliteit en moesten daardoor noodgedwongen hun recordreeks even onderbreken.

Read More

Westpoint Equities – 16.5 apr 2024

By | Westpoint | No Comments

De aandelenmarkten kwamen in april terug van hun eerdere hoogtepunten, gedreven door winstnemingen en de Federal Reserve, die een meer afwachtende houding aannam ten opzichte van de verwachtte renteverlagingen. En zo kwam aan de recordreeks van Westpoint deze maand een einde. Want door deze correctie daalden vooral de sectoren waarin we de afgelopen maanden juist de hoogste winsten hadden behaald, zoals de Olie en Gas sector en de semiconductors. Doordat we aanvankelijk een hefboom hadden ingezet, daalden we meer dan de markt. Deze hefboom is later in de maand afgebouwd. Het betekent niet dat bulltrend (de trend omhoog) nu over is, we verwachten dat deze zich binnen enkele maanden hervat en dit jaar een nieuw record neerzet.

Read More

All Markets Fund: – 8.5% april 2024

By | All Markets Fund | No Comments

De aangekondigde afwachtende houding van de FED was nieuw voor de beleggers en het gevolg was dan ook dat de aandeelmarkten in het algemeen flink daalden en de onrust op de markten toenam, niet het minst door soms tegenvallende bedrijfscijfers. Onze swingmodellen hebben normaal gesproken geen moeite met de dalende markten, maar deze keer was het anders. Want door de grote onzekerheid onder beleggers zagen we hele grote koerssprongen in aandelen, bijvoorbeeld een Nvidia die in een dag 10% daalde en Meta, die op 25 april bijna 15% lager opende. Deze bewegingen zijn uiterst zeldzaam en daarom konden de swingmodellen hier niet goed mee uit de voeten. Ook de trendvolgende systemen verloren, omdat de trend tijdelijk omsloeg naar beneden.

Read More

Alpha Global Index Trader – 0.5% mrt. 2024

By | Alpha Global Index | No Comments

De jaarcijfers van bedrijven vielen mee, beleggers hadden slechtere resultaten verwacht en daardoor bleef, ondanks dat de lange rente afgelopen maand weer steeg, de beurzen op peil of stegen iets. Hierdoor was er weinig actie intraday en konden onze modellen niet profiteren van grote bewegingen tijdens de dag. Er werden meerdere trades aangegaan, short of long gedurende de dag, maar daar de indices te rustig bleven, was de intraday beweging te klein om goede resultaten te behalen. De volatiliteit bleef dan ook erg laag deze maand. Dit blijft natuurlijk niet zo, zodra deze weer toeneemt worden de bewegingen groter, met winst als resultaat.

Read More

Westpoint Equities + 6.9% mrt 2024

By | Westpoint | No Comments

Powell, de voorzitten van de FED was de afgelopen maand in het Amerikaanse congres op bezoek om de politici bij te praten over de economie in de US en daarbij gaf hij aan dat de centrale bank niet ver meer verwijderd om het rente beleid te versoepelen. Bovendien vertelde hij in een andere toespraak dat “over time” de inflatie teruggaat naar de 2%, dus dat hij geen haast heeft. Dit was een zeer positief verhaal voor de aandelen beurzen. De sterkste stijgers waren dan ook te vinden in de sector energie, geholpen door een stijgende olieprijs en een wereldeconomie die begint te groeien. Verder boekten we mooie winsten op de bitcoin en de sector semiconductors. De magnificant 7 bleven een…

Read More

Alpha Future Spread Fund: + 1.0% mrt. 2024

By | Alpha Future Spread | No Comments

De centrale banken zijn in een goede bui, ze verwachten dat de inflatie beteugeld zal kunnen worden en dus de (korte) rente naar beneden kan. Zowel de ECB als de FED lieten dit doorschemeren waarbij Powell, zoals bijna altijd, het meest duidelijke was. Hierdoor kwam rust op de aandelenmarkten en stegen de beurzen, maar ook de lange rente en de commodities (olie, metalen, granen), wat straks wel weer voor onrust kan zorgen. Door de rust, konden de intraday handels systemen goed profiteren van de dalende beweeglijkheid. De lange termijn systemen gingen ook nog een keer long volatiliteit, toen de inflatie vrees toch op wakkerde bij beleggers. Ook deze trades werden met winst afgesloten, zodat het fonds weer een alltime high…

Read More

All Markets Fund: + 3.2% mrt. 2024

By | All Markets Fund | No Comments

De aandeelmarkten daalden halverwege de maand door oplopende inflatie vrees onder beleggers, maar de centrale bankiers lieten doorschemeren dat volgens hun de inflatie onder controle is en dat de korte rente later in het jaar naar beneden kan. Door de tijdelijk onrust op de beurzen konden onze swingsystemen volop aan de bak en pakten mooie winsten. Op 26 maart werd bijvoorbeeld het real estate bedrijf Boston Properties gekocht op $61 en 6 dagen later weer verkocht op ruim $65, een winst van 7% binnen een week. Ook de trendvolgende modellen deden het gemiddeld goed, zowel in Europa als in de USA, daar de trend omhoog nog steeds valide is. Het fonds maakte alweer een alltime high.

Read More

Dutch Darlings Fund: + 1.5% mrt. 2024

By | Dutch Darlings Fund | No Comments

De beurs steeg de afgelopen maand verder, de jaarcijfers van de bedrijven blijken in het algemeen de beleggers mee te vallen. Tegenvallende cijfers worden keihard afgestraft, zie bijvoorbeeld Basic Fit, dat 15% daalde op teleurstellend nieuws. Zoals eerder geschreven, de trend in aandelen blijft omhoog. Er lijkt wel een sector rotatie op handen te zijn: technologie schijnt de leiding te verliezen, terwijl de cyclische sector met aandelen als Arcelor Mittal en Aalberts het stokje probeert over te nemen. Een sterke stijger de afgelopen maand was de energiesector en deze zal waarschijnlijk nog veel verder stijgen, met ons vlaggenschip Shell voorop. Het aandelen beeld lijkt veel op de jaren ’70, waarbij, zodra de inflatie inzakte (en natuurlijk later terug kwam), aandelen…

Read More

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.